tirsdag 3. november 2009

Tur til Copacabana (Titicacasjøen)

Copacabana, her er bolivias eneste offisielle strand!


Gjengen som var på tur :)
Fredags morgen satte vi oss igjen på bussen, men denne gangen gikk turen til Copacabana (Titicacasjøen). Det var Kristin, Tonje og oss 3 som reiste. Turen trengte 3,5 t med buss og vi var fremme i Copacabana i 12 tiden så vi hadde hele dagen foran oss. Vi fant oss et veldig fint hostel, veldig lukseriøst med den beste resturanten i byen. Her fikk vi endelig prøve den berømte ørreten (trutcha) fra Titicaca sjøen. Etter å ha spist en deilig lunsj fant vi ut at hostellet hadde et hot tub. Dermed ble den planlagte turen ned til byen avlyst. Der ble vi sittende i 3 hærlige timer. Vi fikk til og med med oss solnedgangen siden hot tube hadde utsikt mot Titicaca sjøen.
I hot tubbe :) Digg!
Etterpå var det middag før vi sjekket nattlivet i Copacabana. På lørdagen gikk turen til Isla de sol (Soløyå), som var 1,5 t med båt fra Copacabana. Da vi kom fram måtte vi presse oss opp en lang trapp, 20 min oppover. På 4000 moh er dette veldig tungt, blir en del tungpustet. Det er bare høyden sin feil :p På isla de sol fant vi oss et greit hostel som vi sjekket inn på, denne dagen gikk bort på avslappning og utforsking. Søndags morgen gjorde vi oss klare til en gå tur på øya. Fra sør til nord trenger det 3 timer å gå, her på denne øyen er det en berømt hvit strand vi ønsket å se. Etter 2 timer fant vi en stein strand, Helene og Gry var fornøyd med denne og vendte derfor nesen hjem igjen for å ta båten tilbake til Copacabana. Ble altså en hotell natt på dem. Silje, Tonje og Kristin gikk videre for å se mer av øya, etter 1 time fra steinstranden fant de den hvite stranden. Der slappet de av før de gikk videre. Turen gikk rundt nesten hele øya og tok ca. 10 timer. Etter å ha hørt hvordan denne turen var, var Helene og Gry glad for at de hadde snudd og heller tilbragt kvelden på hotellrommet med avslappning. Silje og de 2 andre var likevel fornøyd med turen og tok en natt til på soløya. Mandagen møttes vi i Copacabana og tok bussen hjem til La Paz. Vi kunne være en dag lenger på reis fordi mandagen var en offentlig helligdag her i Bolivia. Den dagen var allehelgensdag, der alle bolivianere kler seg i svart og samles på kirkegårdene for å minnes de døde.
Soløyå
Soløyå

Vi har i dag hatt første dag i ny praksis. Denne praksisen er litt variert. Det er et shelter for gatebarn, eller barn som blir misshandlet hjemme. Her har de en krisetlf som folk kan ringe til dersom de har en bekymring angående barn og deres ivaretakelse. På dette shelteret bor barn en liten periode før de blir sendt videre til et barnehjem eller hjem igjen. Vi skal være hver vår dag på ulike poster på dette shelteret. En dag skal vi være med på utrykkning med rescue teamet som har krisetlf, en dag med doktoren på shelteret og to dager hos barna som har kommet innfor shelteret. Her skal vi være de 2 siste ukene før vi reiser hjem. Ser frem til å være her, virket spennende.

Silje har i dag vært å prøvd brudekjolen for andre gang. Hun ble veldig fornøyd og gleder seg veldig til slutt resultatet på lørdag.

Nå skal vi nyte de siste ukene i sommervarmen i La Paz.

Stor klem fra oss :)

3 kommentarer:

  1. ser ut så de har det bra,kosa dåke sista tio og lera mykje nytt.passa deg for sola Helene.
    mvh.onkel H

    SvarSlett
  2. Så uttruleg heldige dåke er!!!
    Såg fantastisk ut på den turen! Og veldig avslappande! Kjekt dåke har da så bra.
    Får me sjå Silje i brudekjolen, el. er det hemmeleg?
    Lykke til med veka som ligg føre dåke!!
    AnneMarit

    SvarSlett
  3. Veldig kjekt å lesa bloggen dokkas og sjå bildene frå Soløya og dei blide jentene på tur. Me er jo spente på brudekjolen då, kos den ser ut. Hilsen Gunn

    SvarSlett